Projectes realitzats

La Troca

Grup d’animació infantil nascut a Balaguer el 1981 i dissolt el 2007 amb 27 anys de trajectòria i un llarg nombre d’actuacions dins del territori català. Durant la seva vida, La Troca enregistrà 5 treballs, tres en forma de cassette i 2 en format de disc compacte. El grup aconseguí un notable renom per les contrades catalanes, principalment per terres de Ponent, ja que era el grup d’animació més antic, i a més dels que més activitat enregistrava al llarg de la temporada.

En Carles Fortuny en fou membre i soci durant 23 anys fins a la seva dissolució. Inicialment tocant la bateria i més tard la guitarra elèctrica.

A dos!

A dos! fou una experiència musical viscuda durant els anys 2005-07. Aquesta formació interpretava repertori majoritàriament contemporani per a duo de flauta i piano. Durant la seva vida va oferir concerts per la geografia catalana i col·laboracions amb grups de dansa i projectes pedagògics.

Guitarra – Olga Orduna
Flauta – Carles Fortuny

Amalgama

L’orquestra de flautes Amalgama és una iniciativa que va néixer el curs 2001-02 a l’escola de música d’Agramunt de la mà dels dos professors de flauta Isidor Rosich i Carles Fortuny i tingué durada fins el 2009.

L’orquestra aplegà músics (flautistes i violoncel·listes) de les diferents escoles de música de les poblacions de ponent. Va fer el seu concert inaugural a la ciutat d’Agramunt el 26 d’abril del 2003. Aquest va ser el tret de sortida d’una jove i a la vegada inèdita formació pionera en el seu format.

L’objectiu principal d’aquesta formació no era altre que el d’estimular els alumnes d’aquest instrument en el seu estudi.

La direcció musical inicial i de més llarga durada fou a càrrec de na Elena Sentís, més tard passà a mans d’en Xesco Grau i finalment i de forma esporàdica d’en Carles Fortuny. També la dirigí com a director convidat en Bernat Castillejo.

Al llarg d’aquests vuit anys d’existència es treballà un repertori variat pel que fa al ventall de les possibilitats simfòniques d’una orquestra d’aquestes característiques. Així s’oferí en els diferents concerts obres de tall clàssic simfònic de compositors reconeguts, obres de repertori modern i de bandes sonores de pel·lícules, obres tradicionals del nostre país, i obres menys conegudes pel gran públic però no per això menys atractives.

L’orquestra efectuà diversos concerts per les poblacions de Lleida i Catalunya donant a conèixer el seu ampli repertori, així com a Xàtiva (país valencià).

L’orquestra la integrà alumnes avançats de flauta de diverses poblacions de la província de Lleida (Agramunt, Balaguer, les Borges Blanques, Guissona, Artesa de Segre, Tàrrega, Bellpuig, Sant Guim de Freixenet, Ivars d’Urgell, Arbeca i Lleida) i alguns dels seus professors. L’orquestra fluctuà en nombre de membres durant la seva existència, arribant a ésser més de cinquanta músics entre flautistes i violoncel·listes.

Quartet de flautes BRICCIALDI

Al 2014 fundà juntament amb tres professors més de flauta travessera aquest quartet. El completen els músics de les terres de ponent Núria Calaf (Bellpuig), Xesco Grau (Guissona) i Isidor Rosich (Cervera). El repertori ofert en les seves produccions comprèn arranjaments per a quatre flautes que tenen l’origen en obres simfòniques composades durant el classicisme, romanticisme i segle XX.

Coral Modulant

El curs 2015-16 va fundar juntament amb l’Escola Municipal de Música de Balaguer (dirigida per Robert Oró) la coral Modulant, que engloba els alumnes de mòduls de l’escola. Arranja i dirigeix la música que interpreten els prop de 40 cantants adolescents amb els que conta aquesta formació.